Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser och program

Här hittar du kurser och program som ges vid Institutionen för nationalekonomi med statistik samt utbildningar där nationalekonomi ingår som ämne. Studier på grundnivå - fristående kurser eller program - leder fram till ekonomie kandidatexamen eller filosofie kandidatexamen. Du kan även ta en master- eller doktorsexamen i nationalekonomi.

Fristående kurser i nationalekonomi

Kurser i nationalekonomi ges både höst- och vårtermin. 90 hp nationalekonomi samt ytterligare ämnen leder till en ekonomie eller filosofie kandidatexamen. Du kan också studera nationalekonomi flera kandidatprogram.


Vad är nationalekonomi?

Vill du veta mer om ämnet nationalekonomi och vad du kan arbeta med efter utblidningen?
Vad är nationalekonomi?

Fristående kurser i statistik

Statistik ges endast som fristående, från grund- till fördjupningsnivå. Vid studier av 90 hp i statistik samt ytterligare ämnen kan du ta ut en filosofie kandidatexamen i statistik. Tänk på att fortsättningskurserna endast ges på vårterminen och fördjupningskursen endast på höstterminen.


Vad är statistik?

Vill du veta mer om ämnet statistik och vad du kan arbeta med efter utblidningen?
Vad är statistik?

Kandidatprogram

Du kan välja nationalekonomi som huvudämne i något av följande program på grundnivå. Samtliga program leder till en kandidatexamen, antingen ekonomie eller filosofie.

På Handelshögskolan:


På Statsvetenskapliga institutionen:

Masterprogram

Har du en kandidatexamen i nationalekonomi och vill fortsätta på avancerad nivå kan du välja bland flera masterprogram. Handelshögskolan erbjuder ett antal tvååriga program som leder till en masterexamen. Programmen är interdisciplinära till sin karaktär och ges på engelska. Följande program består av nationalekonomi och finansiell ekonomi:


Mer information om masterprogrammen hittar du på Graduate School

Film om att vara masterstudent på Handelshögskolan

Forskarutbildning

Forskarutbildningen i nationalekonomi omfattar fyra års heltidsstudier och leder till en ekonomie doktorsexamen eller filosofie doktorsexamen.
Forskarutbildning i nationalekonomi
 

4 tudenter samtalar i Handelshögskolans korridor

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?