Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studiefinansiering

Den som är anställd som doktorand ska främst ägna sig åt sin egen forskarutbildning. En doktorandanställning avser arbete på heltid. Prefekt får besluta om annan omfattning av anställning efter begäran från forskarstuderande, dock lägst 50 procent av heltid.

Institutionstjänstgöring

Det är vanligt att doktorandanställda vid sidan av forskarutbildningen har någon form av institutionstjänstgöring, till exempel administration, forskning eller undervisning. Institutionstjänstgöringen får inte omfatta mer än 20 procent av full arbetstid. 20 procent av arbetstiden motsvarar en arbetsdag i veckan, men institutionstjänstgöringen kan också slås ihop till sammanhängande perioder. Om du åläggs institutionstjänstgöring ska omfattningen dokumenteras i den individuella studieplanen. Det är viktigt att tiden för utbildningen förlängs i motsvarande grad som du arbetar.

Anställningstid

Du kan som längst vara anställd som doktorand under åtta år. Men den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar forskarutbildning på heltid under fyra år. Anställningstiden får vara längre om det finns särskilda skäl, till exempel om studenten varit föräldraledig.

Lön

Lön för forskarstuderande följer universitetets doktorandstege and regleras i RALS. Har du frågor kring lön, kontakta Ann-Christin Räätäri Nyström.

Sidansvarig: Ann-Christin Räätäri Nyström|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?