Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Allmän information

Institutionen antar forskarstuderande nästa gång till hösten 2018. Det har hittills varit många sökanden till institutionens antagning, 211 till hösten 2016, och därmed hård konkurrens om platserna. För att bli antagen krävs grundläggande behörighet, bra betyg och en utmärkt masteruppsats (MSc).

Utbildningens upplägg

Forskarutbildningen på fyra år består av två års kursstudier samt två års heltidsstudier med avhandlingen, totalt 240 hp. Första året består av obligatoriska kurser inom matematik, ekonometri, mikroekonomi och makroekonomiska teorier. Andra årets kurser består av både obligatoriska och valbara kurser inom institutionens forskningsområden eller vid annat lärosäte. Efter att kursdelen är slutförd, arbetar den forskarstuderande på sin avhandling jämte viss undervisning. När forskrutbildningen är slutförd erhålls doktorsexamen. Det finns möjlighet att avlägga en licentiatexamen.

Institutionens organisation

Institutionen för nationalekonomi med statistik är en av fyra institutioner som utgör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Institutionen leds av prefekten, Måns Söderbom, tillsammans med ett institutionsråd bestående av representanter för forskare/lärare, administrativ personal och studerande. Institutionens prefekt är ordförande i institutionsrådet.

Institutionen finns i Handelshögskolan, Vasagatan 1; hus E plan 5 och 6, hus D plan 5 och 6.

Forskar- och forskarutbildningskommittén

Forskarutbildningen leds av Forskar- och forskningskommittén som är underställd prefekten. Denna kommitté är ett beredande organ för såväl forsknings- som forskarutbildningsfrågor och består av institutionens professorer, handläggaren för forskarutbildningen och en doktorand. Proprefekten, Ola Olsson, är ordförande i kommittén och ansvarig för forskarutbildningen. Ann-Christin Räätäri Nyström är handläggare forskarutbildningen.

Forsknings- och forskarutbildningskommitténs uppgift är att säkerställa att institutionens forskning och forskarutbildning ska hålla hög kvalitet i ett internationellt perspektiv. Kommittén bereder ärenden som rör exempelvis antagning av studenter till studier på forskarnivå i nationalekonomi, utser handledare och fastställande av individuell studieplan. Vidare ska den främja institutionens forskning genom att stödja medarbetares karriärutveckling, upprätta principer för medfinansiering av forskningsprojekt samt sammanställa och presentera institutionens vetenskapliga verksamhet.

Kontakt: Forskar- och forskarutbildningskommittén administreras av Ann-Christin Räätäri Nyström, telefon 031-786 5302 eller e-post ann-christin.raatari.nystrom@economics.gu.se

Sidansvarig: Ann-Christin Räätäri Nyström|Sidan uppdaterades: 2017-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?