Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Vid Institutionen för nationalekonomi och Handelshögskolan kan du studera nationalekonomi och statistik, antingen som fristående kurs eller del av ett program.

Nationalekonomi är ett samhällsvetenskapligt ämne med fokus på hur ekonomin i samhället fungerar. Nationalekonomer använder teori och empiriska metoder för att studera beteenden på individ-, företags- och landnivå.

Statistik omfattar planering, bearbetning och analys av data vid olika typer av undersökningar. Arbetsmarknaden för nationalekonomer och statistiker är god, både inom det privata näringslivet och i offentlig sektor.

Fristående kurser 

Fristående kurs i nationalekonomi kan leda till en filosofie eller ekonomie kandidatexamen. Därefter kan du fortsätta på master- och forskarnivå. Ämnet statistik ges som fristående kurs upp till fördjupningsnivå. Fristående kurs i statistik kan leda till en filosofie kandidatexamen.
Fristående kurser i nationalekonomi och statistik

Kandidatprogram

Du kan välja nationalekonomi som huvudämne i något av följande kandidatprogram på Handelshögskolan:

På Statsvetenskapliga institutionen:

Masterprogram

Har du en kandidatexamen i nationalekonomi och vill fortsätta på avancerad nivå kan du välja bland flera masterprogram. Två av dem ges med nationalekonomi eller finansiell ekonomi som inriktning.

Forskarutbildning

Forskarutbildningen i nationalekonomi omfattar fyra års heltidsstudier och leder till en ekonomie doktorsexamen eller filosofie doktorsexamen.
Forskarutbildning i nationalekonomi

Hjälp att välja?

Har du frågor kring studieupplägg, examen eller vill veta mer om ämnet nationalekonomi och hur arbetsmarknaden ser ut, kontakta någon av våra studievägledare.
Kontaktuppgifter till studievägledningen

Studera på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet!

Hållbarhetsfrågor i fokus, goda relationer till organisationer och företag, ett rikt studentliv - det finns många skäl att studera på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.
Därför ska du studera på Handelshögskolan

Studentstaden Göteborg

Studentlivet är mycket mer än bara studierna. Och Göteborg är en perfekt stad att vara student i.
Studentlivet i Göteborg

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-06-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?