Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra forskare i media

 

Vi finner inte mycket nytt av substans i kritiken av vår studie / 15 NOV 2019

[2019-11-15] Lina Maria Ellegård, fil dr, nationalekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

[Läkartidningen]

Soputskicken har inte bekostats av kommunen

[2019-11-11] Ett forskningsprojekt pågår. Svar Utskicken har ingått i ett forskningsprojekt från Göteborgs universitet och forskningsinstitutet Ratio.

[Hallands Nyheter Plus]

Professorn om Borås klimatmål: Hiskeligt mycket

[2019-11-07] Den stora delen av koldioxidutsläppen i Borås kommer från invånarnas konsumtion. Något som kommunen inte styr över. Samtidigt vill kommunen minska alla utsläpp i kommunen med 16 procent, varje år.

[SVT Nyheter Väst]

Svenska forskarna: Därför skrev vi under uppropet

[2019-11-06] Flera hundra svenska forskare har signerat uppropet om en akut klimatkris. De ko...

[Expressen]

Länsförsäkringar satsar 21 miljoner på klimatforskning

[2019-11-06] Länsförsäkringars forskningsfond fortsätter att stödja klimatforskning och har beslutat att finansiera två nya klimatprojekt. Totalt handlar det om en satsning på 21 miljoner kronor för två projekt som kommer att pågå 2020-2023.

[Svenska Dagbladet]

Nätläkare och skattemedel

[2019-11-03] Den digitala sjukvården har växt dramatiskt vid sidan av främst primärvården. Det finns positiva aspekter på detta, men man måste förstå att nätläkare inte är gratis. Dagens system är inte avsett för den typ av rådgivning som nätläkarna erbjuder.

[Norra Skåne]

Många fel av Sabuni om kärnkraften

[2019-10-30] I en intervju i Östra Småland/Nyheterna ivrar Nyamko Sabuni (L) för att vi måste bygga ut kärnkraften för att klara elförsörjningen.

[Östra Småland]

Studio Ett

[2019-10-25] Det finns en idé om att nätläkarföretagen ska avlasta den vanliga fysiska vården, men en ny studie om patienter i Region Skåne visar tvärtom att man konsumerar mer vård än andra patienter.

[Sveriges Radio P1]

Vad kan få fler att välja vego?

[2019-10-23] En blodig biff, gjord av grönsaker och med välbekant kryddning. Är det vad som krävs för att den köttälskande majoriteten av svenskar ska välja vegetariskt - eller är odlat kött en väg framåt?

[Extrakt]

Experten: Det är meningen att folk ska bli upprörda över bensinpriset

[2019-10-23] Ett högt bensinpris drar ner förbrukningen - och är ett av de mest effektiva styrmedlen för att minska koldioxidutsläppen. Det menar Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg.

[SVT Nyheter Väst]

Justera reglerna - men kasta inte ut barnet med badvattnet

[2019-10-18] DEBATT Ett öppet system för arbetskraftsinvandring medför stora värden för samhället. Problem uppstår, men kan lösas. Det går att bli av med badvattnet utan att kasta ut barnet, skriver Caspian Rehbinder, Timbro.

[Dagens Arbete]

Nätvårdsanvändare i Skåne kontaktade oftare vårdcentral / 18 OKT 2019

[2019-10-18] Användare av digitala vårdtjänster kontaktade fysiska vårdcentraler oftare än andra och gjorde inte färre akutbesök

[Läkartidningen]

Ekonomipris till forskning för att mildra fattigdom

[2019-10-14] UPPDATERAD Årets ekonomipris går till tre forskare "för deras experimentella ansats för att mildra global fattigdom".

[Realtid]

De kan bli Ekonomipristagare i dag - eller i framtiden

[2019-10-14] En Harvardprofessor som undersökt hur vanligt folk överlistar politiker, en svensk som städade efter 90-talskrisen - eller nationalekonomins rörmokare. Här är namnen som kan ta hem Ekonomipriset, på måndag eller i framtiden.

[Göteborgs-Posten Plus]

Statliga pensionspengar investeras i olja och gas - i strid med klimatmålen

[2019-09-29] Sverige har som mål att bli världens första fossilfria välfärdsland. Ändå placerar de statliga pensionsfonderna, bland dessa Göteborgsbaserade Andra AP-fonden, svenska folkets pensionspengar i några av världens smutsigaste gas- och oljebolag.

[Göteborgs-Posten Plus]

Större delen av mänskligheten vill ha konsumtion

[2019-09-21] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet, svarar på kritiken som framförs i nya studier om grön tillväxt.

[SVT Nyheter]

Facken måste bli mer aktiva i klimatomställningen

[2019-09-19] Under sommaren har samtliga svenska fackförbund uppmanats gå ut i politisk strejk för klimatet den 27 september. Saco har klargjort att det inte är aktuellt, men uppmuntrar medlemmarna att delta på eget bevåg.

[Universitetsläraren]

Liten effekt på bilkörandet när bränslepriset höjs

[2019-09-17] Bränslepriserna höjs som följd av attacken mot den saudiska oljeindustrin. Men höjningen lär inte påverka svenskarnas bilkörning märkvärt, i alla fall inte på kort sikt. Det säger miljöekonom Thomas Sterner.

[SVT Nyheter]

Vi får inte glömma bort den skadliga plasten

[2019-09-16] Föreställningen att vi på ett vettigt sätt kan återvinna plast är felaktig. Vi måste sannolikt gå längre och förbjuda den skadliga kemiska cocktail plasten består av.

[Göteborgs-Posten Plus]

En socialdemokratisk epok är nu slutligen över

[2019-09-12] När Margot Wallström nu lämnat regeringen försvinner en tongivande, liberal gene...

[Expressen]

Sidansvarig: Kommunikatör|Sidan uppdaterades: 2016-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://economics.handels.gu.se/om-institutionen/om-oss-i-media/
Utskriftsdatum: 2019-12-05