Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra forskare i media

 

Hur viktig är industrin för Västra Götaland?

[2019-02-12] 12.2.2019 07:00:00 | Teknikföretagen Dela Västra Götalands län har en lång tradition av företagsamma industriföretag, företag som är basen för vårt välstånd och vår välfärd. Men hur viktig är industrin för länet idag?

[Via TT - Pressmeddelanden]

Bakslag vid bensinpumpen - klimatet och koldioxidskatten

[2019-02-07] Vad krävs för att rädda världen undan klimatförändringarna? Sätt ett pris på koldioxid, svarar experterna. Hur då? Genom höjda bränsleskatter, säger politikerna. Men så kom de gula västarna.

[Sveriges Radio P1]

Ny syn på tillväxt - hon skrotar BNP

[2019-02-06] Mäter verkligen ekonomisk tillväxt också framgång? Det tycker inte Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern, som inför ett alternativt sätt att se på just tillväxt - och en ny jakt på lycka.

[Svenska Dagbladet]

THE IMPACT OF THE FIRST WOMEN JURORS ON COURTROOM DECISIONS

[2019-02-06] The addition of women to juries in England in the early twentieth century had a significant impact on conviction rates, particularly for cases in which women were prominent as victims or defendants.

[Royal Economic Society]

Klimatforskningen väcker starka känslor

[2019-01-31] I en ny insändare efterlyser Dag Sandahl odiskutabla basfakta om klimatet. Han fortsätter i övrigt att ifrågasätta klimatförändringarna och människans åtgärder för att minska förändringarna.

[Östra Småland]

Vill SD utrota fattigdom över huvud taget?

[2019-01-28] Svar till Tomas Brandberg (SD) och Jonas Ellerstrand (SD), BT 20/1.

[Borås Tidning]

Forskare: Så får vi bättre miljöpolitiska lösningar

[2019-01-24] Dagens globala miljöproblem är komplexa och kan inte lösas ett i taget. Därför behövs forskning som kan hjälpa politiken att hitta bättre lösningar.

[Tidningen Syre]

Bästa skatten för miljön

[2019-01-23] Vilket är det bästa sättet att med politik stoppa klimatförändringarna? Svaret är: skatt på koldioxid och subventioner på förnyelsebar energi. I alla fall enligt en ny vetenskaplig artikel från Göteborgs universitet.

[Offentliga Affärer]

Tveksamt om Fairtrade erbjuder väg ut ur fattigdom

[2019-01-20] Svar till Anders Hjort, BT 14/1. Anders Hjorth, ordförande i Fair Trade Shop Borås, vill att Borås ska fortsätta att vara en Fairtrade City.

[Borås Tidning]

Styrmedel för en hållbar värld

[2019-01-18] Hållbar utveckling En hållbar värld kräver en hel flora av styrmedel, både lokalt, och globalt.

[Miljö & Utveckling]

Forskare: Det här är bästa skatten för miljön

[2019-01-17] Skatt på koldioxid och subventioner på förnyelsebar energi. De är de mest effektiva politiska styrmedel vi har för att stoppa klimatförändringarna. Detta enligt en ny vetenskaplig artikel.

[SVT Nyheter]

New policy design needed to tackle global environmental threat, according to report

[2019-01-11] Credit: CC0 Public Domain A pioneering new report has devised a seven-point plan to help policymakers devise new, coherent and collaborative strategies to tackle the greatest global environmental threats.

[PhysOrg.com]

Så kan styrmedel användas för att hantera de globala miljöproblemen

[2019-01-11] Globala miljöproblem kan hanteras med hjälp av styrmedel som koldioxidskatter, bygg- och tekniknormer och stöd till ny teknik, men frågan är komplex och flera miljöproblem måste adresseras samtidigt för att nå optimal effekt.

[Expertsvar]

Bostadsmarknaden: säljarnas eller köparnas?

[2019-01-09] Flera banker har höjt boräntorna sen riksbankens räntebesked i december. I dag följde även Nordea och Avanza banktrenden och höjde sina boräntor. Vems marknad är det nu?

[Sveriges Radio]

Minns du årets...?

[2018-12-31] 2018 tar slut i dag. Vad minns du? Ledarsidan har sammanställt en oundgänglig minneslapp som summerar det gångna året.

[Svenska Dagbladet]

"Det räcker inte att ha det ultimata systemet för pantflaskor"

[2018-12-29] Vem ska egentligen rädda klimatet - individen, företagen eller politikerna? Olof Johansson-Stenman, professor i nationalekonomi med inriktning på miljöekonomi, har svar.

[Göteborgs-Posten]

Konsten att göra en koldioxidavgift populär

[2018-12-18] De kraftiga protesterna i Frankrike de senaste veckorna utlöstes av regeringens planer på höjda bensin- och dieselskatter. Varför mötte det så starkt motstånd? Hade den franska regeringen kunnat införa skatten på annat sätt?

[Sveriges Radio P1]

"Vanligt missförstånd om DO:s roll"

[2018-12-16] REPLIK | DISKRIMINERING Rami Al-khamisi skriver i en debattartikel att DO sviker sin uppgift och enskilda genom att inte driva fler ärenden till domstol.

[Svenska Dagbladet]

Nu i P4: Därför älskar vi att ge

[2018-12-13] Musikhjälpen är ett exempel, men vår generositet i juletid tar sig många fler uttryck. Nationalekonomiprofessor Olof Johansson Stenman vet hur kommer det sig att vi är extra generösa i juletid. Image-text: Foto: ANDERS WIKLUND / TT

[Sveriges Radio Sjuhärad]

Professor: Påverkar moralen i företaget

[2018-12-11] Avslöjanden om stora tvivelaktiga skatteupplägg kan sänka prestationen och produktiviteten i ett företag.

[ATL Lantbrukets Affärstidning]

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://economics.handels.gu.se/om-institutionen/om-oss-i-media/
Utskriftsdatum: 2019-02-19