Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra forskare i media

 

Professor: Påverkar moralen i företaget

[2018-12-11] Avslöjanden om stora tvivelaktiga skatteupplägg kan sänka prestationen och produktiviteten i ett företag.

[ATL Lantbrukets Affärstidning]

Ekonomisk missväxt räddar inte klimatet

[2018-12-07] LEDARE. Tunga klimatdebattörer, som Christian Azar och Thomas Sterner, har gått ...

[di.se]

De dolda skatterna ett demokratiskt problem

[2018-12-05] Foto: Jonas Ekströmer/TT Den rödgröna övergångsregeringen vill höja den allmänna löneavgiften. Den allmänna löneavgiften höjs igen om den rödgröna budgeten går igenom.

[Blekinge Läns Tidning]

Julakuten: Våra forskare har svaren på frågorna om julen

[2018-12-04] Jultraditioner, julmat och ledighet, men även stress, ensamhet och ökat missbruk. Julen väcker många frågor och forskare vid Göteborgs universitet kan svara på det mesta.

[Expertsvar]

Forskare: EU-skatt kan missgynna Sverige

[2018-12-03] EU:s arbete på ekonomiområdet har gått från att öka rörligheten till att värna ländernas möjligheter att få in skatt.

[ETC]

SNS/Sieps: Hur påverkar EU svensk skattepolitik?

[2018-11-29] Kan skattepolitiken förbli nationell när skattebaserna förändras och EU utvecklas? EU inverkar på olika sätt på det svenska skattesystemet och den svenska skattepolitiken.

[Studieförbundet Näringsliv och Samhälle]

Kampen om havet

[2018-11-29] Kan ett småskaligt kustnära fiske rädda både bygden och fisken? Dagens fiske är storskaligt och riskerar att tömma både havet på fisk och kustbygden från folk. Vi följer fiskaren Bengt Larsson ut på Östersjön utanför Ronneby.

[Sveriges Radio P1]

Den globala klimatkrisen måste lösas

[2018-11-22] FN:s nästa klimattoppmöte, Cop24 i Katowice i Polen, närmar sig med stormsteg. Målet är att få klart det regelverk som ska gälla för Parisavtalet. Men det går långsamt framåt, trots larmen från forskningen om lägets allvar.

[Tidningen Syre]

Hva er en handelskrig?

[2018-11-18] Det handler ikke om bomber eller missiler, men om prisen på vaskemaskiner, T-skjorter og matvarer. Hvor ofte tenker du over at prisen på din nye T-skjorte, som er laget i Kina, kan henge sammen med internasjonale kriger?

[Forskning.no]

"Debatten om vårdvalet är ofullständig och selektiv"

[2018-10-26] Till stor del präglas debatten om vårdvalets effekter av tyckande, anekdotiska bevis och i bästa fall ett fåtal selektiva vetenskapliga studier. Det skriver forskarna Clas Rehnberg och Gustav Kjellsson i en debattartikel.

[Dagens Medicin]

Ekonomiprofessor: "Nordea vilseleder konsumenter om hållbara fonder"

[2018-10-19] Flera forskare reagarerar nu på Nordeas påstående att klimatvänligt sparande har större effekt än minskat flygande och andra viktiga klimatsmarta val.

[Aktuell Hållbarhet]

Nordea vilseleder konsumenterna

[2018-10-18] När något förefaller vara för bra för att vara sant så är det tyvärr ofta just det.

[Göteborgs-Posten]

Ny modell för avtal om koldioxidpris

[2018-10-17] En grupp forskare inom bland annat miljöekonomi, ekonomi, miljö och statsvetensk...

[di.se]

Pressinbjudan: Utvecklingsforum 2018: Tillväxt inom planetens gränser

[2018-10-15] Sida Dela Fram till år 2030 ska den extrema fattigdomen utrotas, ekosystemen bevaras och klimatförändringarna hejdas. Samtidigt är den ekonomiska tillväxten i världen miljömässigt ohållbar.

[Via TT - Pressmeddelanden]

Stark kritik mot ekonomipriset: "Det är skamligt"

[2018-10-10] 3,5 graders global uppvärmning är optimalt." Det är en av slutsatserna från den ena av årets nobelpristagare i ekonomi, William D Nordhaus, som också förespråkat att vi ska vänta med klimatåtgärder tills de blir mer kostnadseffektiva.

[ETC]

Professor: Nordhaus är ingen modern klimatpionjär

[2018-10-08] William Nordhaus, den ena av 2018 års vinnare av Riksbankens ekonomipris i Alfred Nobels minne, är inte längre att betrakta som en pionjär i klimatfrågan. Det uppger miljöekonomiprofessor Thomas Sterner i måndagens Aktuellt.

[F-Plus]

Göteborgsprofessor: Stora förändringar väntar om vi inte får bukt med utsläppen

[2018-10-08] Det är bråttom att hejda klimatförändringarna. Det konstaterar FN i sin klimatanalys. En som varit med och bidragit till klimatpanelens arbete är Thomas Sterner vid GU. Klimatet fortsätter att vara en angelägen och aktuell fråga.

[Sveriges Radio Göteborg]

Professor: "Glädjande, men en aning sent"

[2018-10-08] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi välkomnar beskedet om att William Nordhaus delar Ekonomipriset med Paul Romer. Många vill minska den globala uppvärmningen mer, konstaterar han.

[Göteborgs-Posten]

Sida-stipendiat utnämnd till minister i Rwanda

[2018-10-01] Att det finns inhemsk expertis och möjlighet till utbildning på avancerad nivå är en förutsättning för låginkomstländers utveckling. Till det bidrar svenskt forskningssamarbete, som i bland annat Rwanda till och med lyckats producera en minister.

[Sida]

Bostadspolitiken efter valet

[2018-09-15] Forum sänder 09.00 - 16.15 i SVT2 och på svtplay.se. Nyheter från Rapport 12.00 och 16.00 Måndag 17 september 09.00 Direktinvesteringar: Kina, EU och Sverige Bör granskningen av utländska direktinvesteringar öka?

[SVT Nyheter]

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://economics.handels.gu.se/om-institutionen/om-oss-i-media/
Utskriftsdatum: 2018-12-16