Våra forskare i media

Med kvoter kommer volymer

[2018-02-19] En migrationspolitik baserad på kvoter förutsätter besked om hur stora kvoterna ska vara. Foto: Laurin Schmid En stor andel av dagens migranter på Medelhavet skulle vara chanslösa i ett eventuellt kvotsystem.

[Barometern]

Frankrike inför högre koldioxidskatt med Sverige som förebild

[2018-02-16] Den svenska koldioxidskatten anses allmänt ha varit framgångsrik för att få ner våra koldioxidutsläpp. När nu Frankrike, världens femte största ekonomi, väljer samma recept hoppas många att fler länder ska följa efter.

[Sveriges Radio Vetenskapsradion]

Viktiga val under valåret

[2018-02-15] Vi har gjort en undersökning bland våra läsare för att få veta vilka frågor ni tycker är viktigast inför kommande val. Med idel gröna svar tar vi oss an ett spännande år! Gillar du det vi gör?

Frankrike höjer koldioxidskatten

[2018-02-13] Frankrike är på väg att införa en koldioxidskatt på svensk nivå för att få ner sina utsläpp av den klimatfarliga växthusgasen. Frankrike har länge diskuterat att införa en skatt på koldioxid efter svensk modell.

[Sveriges Radio Vetenskapsradion]

Citrus fruits, scurvy and the origins of the Sicilian mafia

[2018-02-12] Petr Jilek via Shutterstock The Sicilian mafia is arguably one of the most famous – or infamous – institutions in the Western world.

[Times of Malta]

Att räkna kostnader är gratis

[2018-02-10] Moderaterna bör själva redovisa invandringens pris och möjliga besparingar. Foto: Anders Wiklund/TT Elisabeth Svantesson (M) vill tala mer om invandringens kostnader.

[Barometern]

Blev det lite för vuxet för Svantesson?

[2018-02-09] Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT Dags att läsa innantill i långtidsutredningen, Elisabeth Svantesson. Moderaternas ledande företrädare ska tala klarspråk om partiets migrationspolitik, inte ägna sig åt att sprida invandringskritiska förenklingar.

[Borås Tidning]

Citrus fruits, scurvy and Cosa Nostra: Analyzing the origins of the Sicilian mafia

[2018-02-09] The Sicilian mafia is a powerful organized crime syndicate known across the globe, but its origins are murky. A surge in demand for citrus fruits in the 1800s could provide clues as to how it first emerged.

[The Local Austria]

Regeringen utser ledamöter till rådgivande organ för miljösmart konsumtion

[2018-02-08] Regeringen har idag utsett ledamöter till ett rådgivande organ till Konsumentverkets arbete med forumet för miljösmart konsumtion.

[Regeringskansliet]

Citrus fruits, scurvy and the origins of the Sicilian mafia

[2018-02-07] The Sicilian mafia is arguably one of the most famous – or infamous – institutions in the Western world.

[Conversation UK]

Vems ansvar är miljön egentligen?

[2018-02-07] I onsdags hade vi en intressant debatt på Handelshögskolan i Göteborg. Klimatminister Isabella Lövin kom på besök. Gillar du det vi gör?

[ETC Göteborg]

Riksdagsdebatt och EU:s roll i en ny värld

[2018-02-07] Forum sänds i SVT2 och på webben 9.00 - 16.15. Nyheter 12.00 och Onsdag 09:00 - 12:00 Alkolås och insyn i partiers finansiering DIREKT Riksdagen debatterar utskottens förslag.

[SVT Nyheter]

Sonesson: Danska S har rätt om asylsystemet

[2018-02-05] Danska Socialdemokraterna närmar sig en migrationspolitik som redan är verklighet i länder som Australien och Kanada.

[Göteborgs-Posten]

Slik takler naboene våre innvandring

[2018-02-05] Arbeiderpartiet skal fornye politikken sin ved å se til Sverige og Danmark. I dag møter Jonas Gahr Støre sine skandinaviske kollegaer i Stockholm.

[Dagsavisen]

De två kriserna: Naturen och ledarskapet

[2018-01-24] Snart börjar filmfestivalen och man kan drömma sig bort. Jag minns särskilt en film om en tågresa i Indien där de kör vilse.

[ETC Göteborg]

"De vill sätta fart på marknaden"

[2018-01-23] Frankrike gör världens hittills största satsning på gröna obligationer. Och göteborgaren Thomas Sterner är en av de som ska övervaka att de miljövänliga satsningarna verkligen är miljövänliga.

De innvandringsliberales forklaringsproblem - del 2

[2018-01-23] Innvandringsliberale kan påstå nær sagt hva som helst, uten at etablerte medier utfordrer eller arresterer dem offentlig på det.

[Human Rights Service]

Handelshögskolan tvingas skära ned på doktorander

[2018-01-16] Doktoranderna blir allt färre vid Handelshögskolan i Göteborg, sedan universitet beslutade att alla doktorander måste ha en anställning och inte får betalas via stipendium.

[SVT Nyheter Väst]

Detta har hänt efter ett år med Trumps miljöpolitik

[2018-01-10] President Trump är spektakulär med sina utfall och infall, sina twitterinlägg, sitt förakt för journalister och myndigheter.

[ETC Göteborg]

"Skattemoralen är ganska hög i Sverige"

[2018-01-08] Vad innebär skattemoral och vad är det som får oss att vilja betala skatt? Det har Katarina Nordblom, forskare i nationalekonomi, studerat. - Skattemoral är den vilja vi har att betala skatt och bidra.

[Göteborgs-Posten]

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-17