Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Likabehandling och jämställdhet

Göteborgs universitet ska främja lika rättigheter och möjligheter för studenter och anställda och motverka diskriminering kopplat till kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, funktionsnedsättning eller ålder.

I universitetets Vision 2020 tydliggörs att: "År 2020 kännetecknas Göteborgs universitet av en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö med självklar respekt för allas lika värde."

Ett aktivt jämställdhet- och likabehandlingsarbete är avgörande för att uppnå det målet i visionen. Jämställdhets- och likabehandlingarbetet bedrivs systematiskt och utgår från policys och handlingsplaner. Arbetet ska integreras i undervisning och forskning och genomsyra hela verksamheten. Normer som leder till att studenter och anställda behandlar varanda med ömsesidig respekt ska främjas och normer som verkar exkluderande, diskriminererande eller kränkande ska motverkas.

På varje institution ska det finnas en likabehandlingsrepresentant. Likabehandlingsrepresentantens uppdrag är att stödja prefekt i utformning och genomförande av institutionens likabehandlingsarbete samt att fungera som kontaktperson för likabehandlingsärenden.

Likabehandlingsrepresentant vid Institutionen för nationalekonomi med statistik:

Mitesh Kataria
Tel: 031 786 1352
mitesh.kataria@economics.gu.se

Prioriterade insatser för lika villkor och jämställdhet vid Institutionen för nationalekonomi 2017-2019

I detta dokument (på engelska) beskrivs de aktiva åtgärder som institutionen prioriterar perioden 2017-2019.
Promoting Gender Equality and Equal Opportunities in the Department of Economics, University of Gothenburg

Utsatt för diskriminering eller trakasserier?  

Nedan finns en kortfattad beskrivning av hur du går tillväga om du som medarbetare eller student upplever dig ha blivit utsatt för diskriminering eller trakasserier.

Så här gör du om du har blivit utsatt för diskriminering eller trakasserier

Information om likabehandling och jämställdhet vid Göteborgs universitet

Vision 2020

Läs mer om jämställdhet och likabehandling vid Göteborgs universitet

 

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-03-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?