Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vårt fokus på hållbar utveckling

Hållbar utveckling är en integrerad del av både forskning och undervisning vid institutionen för nationalekonomi med statistik. Forskning inom utvecklingsekonomi och miljöekonomi har ett tydligt hållbarhetsperspektiv men även i forskningsprojekt inom andra områden finns starka kopplingar till hållbar utveckling.

Vår forskning kring hållbarhet täcker ett brett spektrum av ämnen, från hälsorelaterade frågor som de socioekonomiska effekterna av hiv och aids till val av och utformning av styrmedel för olika miljö- och resursproblem.
Läs mer om forskning vid Institutionen för nationalekonomi med statistik

Vi erbjuder flera specialkurser med direkt koppling hållbar utveckling på såväl grund-, master- och forskarnivå, till exempel kurser inom utvecklingsekonomi, miljöekonomi, policyutvärdering. Men också grundkurser i internationell och finansiell som problematiserar globalisering och tar upp etiska frågor.

Vi arbetar kontinuerligt med att integrera hållbarhetsperspektivet i de kurser som ges vid institutionen. Detta arbete sker i samarbete med andra delar av Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.
Läs mer om hållbarhet vid Handelshögskolan

Sidansvarig: Lars Magnusson|Sidan uppdaterades: 2020-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?