Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmiljö

Göteborgs universitet verkar för en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö med respekt för allas lika värde. Arbetsmiljöarbetet beskrivs i Arbetsmiljöhandboken på Medarbetarportalen.
Arbetsmiljöhandboken vid Göteborgs universitet

Lokalt arbetsmiljöombud

Arbetsmiljöombud vid Institutionen för nationalekonomi med statistik är Pelle Ahlerup. Ersättare är Selma Oliveira.

Om du är student och har problem med eller frågor om din arbetsmiljö kontakta studerandearbetsmiljöombud via mejl: uu@hhgs.se

Lokal arbetsmiljögrupp

Vid institutionen finns en lokal arbetsmiljögrupp som träffas regelbundet för att utveckla arbetsmiljöarbetet. Gruppen som är utsedd av prefekt består av följande personer:

Måns Söderbom, prefekt
Åsa Löfgren, proprefekt
Maria Löfgren, administrativ chef
Maria Siirak, personalhandläggare
Pelle Ahlerup, arbetsmiljöombud
Mitesh Kataria, likabehandlingsrepresentant
Studerandearbetsmiljöombud

Lokala arbetsmiljögruppens arbete

Plan för systematiskt arbetsmilijöarbete

Arbetsskada, kränkade särbehandling eller diskriminering?

Anställda och studenter är en del av arbetsmiljöarbetet och ska informera närmsta chef eller arbetsmiljöombud vid kännedom om missförhållanden av allvarlig karaktär.
Anmäl arbetsskada

På Göteborgs universitet accepteras ingen form av kränkade särbehandling. Upplever du dig särbehandlad ska du vända dig till din närmaste chef, överordnad chef eller någon annan du har förtroende för, till exempel fackligt ombud eller arbetsmiljöombud.
Detta gäller vid kränkade särbehandling

Om den kränkande särbehandlingen upplevs ha samband med diskrimineringsgrunderna kön. könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annnan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, eller ålder tillämpas en särskild handläggningsordning för diskrimineringsärenden.
Detta gäller vid diskriminering

 

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-10-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?