Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledning

Prefekten utser två eller flera handledare, en huvudhandledare och en biträdande, senast en månad efter antagning. Forskarstudenten har rätt till handledning motsvarande fyra års heltidsstudier.

En av handledarna utses till huvudhandledare och övriga benämns biträdande handledare. När handledare utses ska hänsyn tas till studentens önskemål. Minst en av handledarna ska ha genomgått Göteborgs universitets utbildning i doktorandhandledning eller motsvarande utbildning vid ett annat lärosäte. Minst en av handledarna ska vara docent eller motsvarande. Handledare kan rekryteras från annat lärosäte eller utanför akademin.

Handledarna ska vara knutna till universitetet via anställning eller uppdragsavtal. Den forskarstuderande ska ha möjlighet till kontinuerlig kontakt med handledarna för diskussion och feedback under avhandlingsarbetets gång. Handledarna ska verka för att forskarstudenten introduceras i det internationella och nationella forskarsamhället. Fler biträdande handledare kan utses när som helst under utbildningens gång om det bedöms lämpligt.

Forskarstudenten har rätt att byta huvudhandledare och biträdande handledare. Detta sker i samråd med prefekt.

 

 

Sidansvarig: Ann-Christin Räätäri Nyström|Sidan uppdaterades: 2015-03-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?