Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Professor Fredrik Carlsson i regeringens nya råd för miljösmart konsumtion

Nyhet: 2018-02-09

Fredrik Carlsson, professor vid Institutionen för nationalekonomi och statistik på Handelshögskolan, har utsetts till ledamot i regeringens nyinrättade organ för miljösmart konsumtion.

Regeringen har gett Konsumentverket uppdraget att inrätta och tillhandahålla ett forum för miljösmart konsumtion. Forumet ska sammanföra olika samhällsaktörer och stimulera till kunskaps- och erfarenhetsutbyten och olika samarbeten.

Som stöd till Konsumentverket för genomförandet av uppdraget tillsätts nu ett rådgivande organ. Initiativet är en del av regeringens strategi för hållbar konsumtion. Det nyinrättade organet består av tio ledamöter från akademin, näringslivet, det civila samhället och kommunsektorn.

– Jag är glad att kunna presentera en mycket spännande och kompetent samling personer från akademi, näringsliv, civila samhället och kommunsektorn, säger konsumentminister Per Bolund.

Läs hela nyheten på regeringens webb

Om Fredrik Carlsson
 

AV:

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2012-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?