Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nytt forskningsprogram: Omställning för ett klimatneutralt Sverige

Nyhet: 2016-12-19

Fyra miljöekonomer från Institutionen för nationalekonomi med statistik kommer att ingå i ett av forskningsstiftelsen Mistras största satsningar på klimatforskning någonsin.

Thomas Sterner, Åsa Löfgren, Jessica Coria och Wolfgang Habla är nationalekonomer med inriktning mot miljöekonomi och några av huvudforskarna i ett nytt fyraårigt forskningsprogram, "Non-Emission Products and Services in Sweden", som finansieras av Mistra. Syftet är att ta fram förslag på hur svensk industri och samhället ska ställas om för att nå netto-nollutsläpp av växthusgaser.

Forskningsprogrammet leds av IVL Svenska Miljöinstitutet. Förutom Göteborgs universitet medverkar forskare från Chalmers tekniska högskola, Linköpings universitet och Kungliga Tekniska högskolan.  Dessutom ingår utländska forskningsinstitut, ett stort antal företag och andra organisationer i programmet.

Pressmeddelande från Mistra: Omställning för ett klimatneutralt Sverige fokus för nytt program

AV:
031-786 13 49

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2012-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?