Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Ny forskning kan komma att förklara varför kvinnor inte anmäler sextrakasserier

Nyhet: 2019-11-29

Under fredagen och lördagen presenterar en grupp internationella forskare nytt material vid en workshop omgenus och utveckling på Handelshögskolan i Göteborg. Sonia Bhalotra, professor i nationalekonomi, presenterar pågående forskning om sextrakasserier på arbetsplatser.

Workshopen kommer att hållas på institutionen för nationalekonomi med statistik, Göteborgs universitet, 29–30 november.

En av talarna är Sonia Bhalotra, professor i nationelekonomi vid The University of Essex. Hennes presentation heter On the consequences of reporting workplace sexual harassment.

Vad kan hända om man anmäler sextrakasserier?

– Preliminära resultat från vår pågående forskning på det här området visar att kvinnor som gör en juridisk process av sextrakasserier oftare lider av arbetslöshet och inkomstbortfall, i jämförelse med kvinnor som har samma kvalifikationer. Det kan förklara varför kvinnor tenderar att inte anmäla sextrakasserier, säger Sonia Bhalotra.

Hela texten om Sonia Bhalotras forskning och schemat för genuskonferensen, som är öppen för åhörare, finns på vår engelska webbplats.

AV:

Sidansvarig: Lars Magnusson|Sidan uppdaterades: 2012-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://economics.handels.gu.se/aktuellt/nyheter/n//ny-forskning-kan-komma-att-forklara-varfor-kvinnor-inte-anmaler-sextrakasserier.cid1665244?feedbackForm=true&keepArticle=true&returnAddress=http%3A%2F%2Feconomics.handels.gu.se%2Faktuellt%2Fnyheter%2Fn%2F%2Fny-forskning-kan-komma-att-forklara-varfor-kvinnor-inte-anmaler-sextrakasserier.cid1665244&recipientName=Elin+Widfeldt&encodedEmail=ZWxpbi53aWRmZWxkdEBsaXIuZ3Uuc2U
Utskriftsdatum: 2020-08-12