Ny forskning kan komma att förklara varför kvinnor inte anmäler sextrakasserier

Nyhet: 2019-11-29

Under fredagen och lördagen presenterar en grupp internationella forskare nytt material vid en workshop omgenus och utveckling på Handelshögskolan i Göteborg. Sonia Bhalotra, professor i nationalekonomi, presenterar pågående forskning om sextrakasserier på arbetsplatser.

Workshopen kommer att hållas på institutionen för nationalekonomi med statistik, Göteborgs universitet, 29–30 november.

En av talarna är Sonia Bhalotra, professor i nationelekonomi vid The University of Essex. Hennes presentation heter On the consequences of reporting workplace sexual harassment.

Vad kan hända om man anmäler sextrakasserier?

– Preliminära resultat från vår pågående forskning på det här området visar att kvinnor som gör en juridisk process av sextrakasserier oftare lider av arbetslöshet och inkomstbortfall, i jämförelse med kvinnor som har samma kvalifikationer. Det kan förklara varför kvinnor tenderar att inte anmäla sextrakasserier, säger Sonia Bhalotra.

Hela texten om Sonia Bhalotras forskning och schemat för genuskonferensen, som är öppen för åhörare, finns på vår engelska webbplats.

Sidansvarig: Kommunikatör|Sidan uppdaterades: 2012-10-25