Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ledig anställning: Forskningsassistent

Nyhet: 2017-02-07

Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en forskningsassistent för ett års arbete i det tvärvetenskapliga projektet Centrum för framtidens kemiska riskanalyser och styrning vid Göteborgs Universitet (FRAM). Sista ansökningsdag är 28 februari 2017.

Institutionen för nationalekonomi med statistik tillhör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och samlar 125 medarbetare från ett stort antal länder. Undervisning bedrivs inom nationalekonomi och statistik och vi har idag ca 800 studenter registrerade på våra kurser och program. Forskning bedrivs inom många områden, till exempel miljöekonomi, utvecklingsekonomi, beteendeekonomi och finansiell ekonomi.

Arbetsuppgifter

Som forskningsassistent kommer du att arbeta i ett tvärvetenskapligt projekt inom Centrum för framtidens kemiska riskanalyser och styrning vid Göteborgs Universitet (FRAM). Läs mer om FRAM. Anställningen som är på 100 % är placerad vid institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan.

Arbetsuppgifter innebär att assistera vid insamling av information och utveckling av projekt som genomförs av Enheten för miljöekonomi. Projektet innebär bland annat att försöka analysera och utveckla incitament för att minska kemiska föroreningar. I anställningen ingår att assistera vid uppbyggnaden av den databas som forskningsprogrammet primärt skall använda, och att dokumentera och sammanställa miljöekonomiska forskningsresultat. Du kommer också att sköta kontakter med forskare och med externa intressenter.

Kvalifikationer

Forskningsassistenten skall ha mastersexamen i nationalekonomi med miljöekonomisk inriktning eller motsvarande kompetens (eller på väg att slutföra det). Du ska ha goda kunskaper i svenska och kunskap om svenska kemikaliepolitik. Tidigare erfarenhet av arbete som forskningsassistent samt databashantering och kunskap om statistiska program är meriterande. Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet, dokumenterad i skriftligt projekt-/examensarbete och/eller i publikationer i vetenskapliga tidskrifter.

Då arbetet innebär många kontakter med forskare och externa intressenter krävs det att du är bra på att samarbeta, men vi lägger även stor vikt vid förmågan att kunna ta egna initiativ, organisera och arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är önskvärt att du kan påbörja anställningen inom kort.

Mer information och länk till ansökan

http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/ledigaanstallningar/?id=19144&Dnr=822148&Type=S

AV:
031-786 13 49

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2012-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?