Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ledig anställning: 1-2 forskningsassistent(er) i 50-100%

Nyhet: 2016-12-08

Vi söker nu 1-2 forskningsassistent(-er) på 50-100% med start snarast. Du kommer att assistera professor Randi Hjalmarsson i hennes forskning. Anställningen är tidsbegränsad, 6-12 månader med 50-100% omfattning. Sista ansökningsdatum är 9 december 2016.

Arbetsuppgifter

Den primära uppgiften för forskningsassistenten blir att mata in och koda arkivdata från 1800-talets London. Syftet är att studera effekten på kriminalitet av införandet av den första polisstyrkan i världen, Metropolitan Police. Merparten av skapandet av datasetet kommer att ske manuellt i Excel, men forskningsassistenten kommer också att arbeta i Stata för att ytterligare koda, rensa och analysera data.

Som forskningsassistent förväntas du också att arbeta med kodning och rensning av data för andra forskningsprojekt, inklusive en stor datamängd av fall från rättssystemet i Virginia, som syftar till att studera rasfördomar. Detta är ett utmärkt tillfälle att få en inblick i ett forskningsprojekt för den som är intresserad av att söka vidare till en forskarutbildning i nationalekonomi.

Kvalifikationer

Den sökande måste ha en magisterexamen i nationalekonomi och behärska engelska flytande. (Givet att en stor del av arbetet består i att transkribera handskrivna engelska historiska dokument och amerikanska data, kommer företräde ges till kandidater med mycket goda kunskaper i engelska.) Tidigare erfarenhet som forskningsassistent och kunskap om Stata är meriterande. Personlig lämplighet kommer också att beaktas.

Övrigt

Ansökan, som görs online, ska bifogas,

  • Detaljerat CV
  • Masteruppsats
  • Två referenser med namn och kontaktuppgifter


Mer information om "1-2 forskningsassistent(er) i 50-100%" och länk till ansökan online

AV:
031-786 1349

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2012-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?