Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hallå där, Mia Lindgren, som praktiserar i New Dehli

Nyhet: 2017-09-26

Ekonomistudenten Mia Lindgren, 28 år, praktiserar just nu på Sveriges ambassad i New Delhi, Indien.

Varför sökte du den här praktikplatsen?

– Jag har alltid varit intresserad av internationella relationer och ett möjligt drömyrke har varit att arbeta på en ambassad, även om jag inte riktigt vetat vad arbetet skulle innebära. Eftersom jag saknat en mer praktisk anknytning i min utbildning så valde jag därför att ta det i egna händer och söka efter två och ett halvt år av ekonomistudier på Handelshögskolan.

Berätta om din vardag på ambassaden?

– Arbetsdagen börjar med att jag och de andra två praktikanterna tar en uber in till ambassaden, fyller på våra kaffekoppar och sätter oss och kollar igenom mejlen. Vi jobbar på varsin sektion och som praktikant på ekonomiska sektionen (handel & främjande) så är en viktig del av arbetet nyhetsbevakning. I övrigt kan arbetsdagarna se ganska olika ut. Det kan vara någon konferens eller olika interna och externa möten som jag deltar vid. Igår var vi ute och filmade till en kortfilm om ”livet som praktikant” som idag läggs ut på våra sociala medier (SwedeninIndia på Facebook/Twitter/Instagram).

Hur är det att leva och arbeta i Indien?

– Jag läste min första universitetskurs (Freds- och konfliktskunskap) i Indien för många år sedan och var därför ganska förberedd på de kulturella skillnaderna. I Indien har du stora klyftor mellan rika och fattiga, detta är något du möter varje dag då du ger dig ut i staden och något du måste vara beredd på. Som kvinna får man heller inte vara naiv när man rör sig själv i staden på natten. Jag har dock aldrig känt mig otrygg sedan jag kom hit och ska jag åka någon stans efter att det blivit mörkt tar jag alltid uber, vilket är väldigt prisvärt här. På ambassaden är det på många sätt en väldigt svensk miljö, det är en svensk institution och på arbetet blir det egentligen inga kulturkrockar. Det jag kan säga är att det är en väldigt härlig och positiv stämning mellan alla på arbetsplatsen.

Vilka råd vill du ge andra studenter?

– Alla studenter med ett intresse för utrikespolitik och diplomati skulle jag verkligen råda att söka en praktik i utlandet! Det är inte bara ambassaden i New Delhi som utlyser praktikplatser och för den som har en specifik världsdel/land som väcker ett extra stort intresse går det att titta efter praktikplatser på dessa ambassader på regeringens hemsida.
 

Intresserad av denna praktikplats till våren 2018?
Fler praktikplatser hos Regeringen

 

AV:

Artikeln publicerades först på: www.handels.gu.se

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2012-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?