Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Tre frågor till Eva Ranehill som studerat kvinnligt ledarskap i mansdominerade grupper

  [2018-03-07] Eva Ranehill är nationalekonom på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och forskar inom området beteendeekonomi med fokus på genus. I sin senaste studie har hon undersökt ledarskap och finner bland annat att kvinnor är mindre villiga att ta på sig ledarrollen i mansdominerade grupper.

 • Hallå där Thomas Sterner, som varit i Paris och pratat om koldioxidskatten

  [2018-02-21] Hallå där Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, som i förra veckan var inbjuden till Paris för att vittna för franska ministrar om hur den svenska koldioxidskatten fungerar, med anledning av att Frankrike är på väg att införa en koldioxidskatt på svensk nivå för att få ner sina utsläpp av den klimatfarliga växthusgasen.

 • Professor Fredrik Carlsson i regeringens nya råd för miljösmart konsumtion

  [2018-02-09] Fredrik Carlsson, professor vid Institutionen för nationalekonomi och statistik på Handelshögskolan, har utsetts till ledamot i regeringens nyinrättade organ för miljösmart konsumtion.

 • Klimatpolitik med Isabella Lövin på Handelshögskolan

  [2018-02-02] Debatten på Handelshögskolan handlade om hur politiken, tekniken och individen kan bidra till en smartare klimatpolitik.

 • Hallå där Ola Olsson, som studerat citronernas betydelse för den sicilianska maffians framväxt

  [2018-02-01] Du är professor i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, och en av författarna till den vetenskapliga artikeln "Origins of the Sicilian Mafia: The Market for Lemons". Berätta, varför spelar citroner en viktig roll för den sicilianska maffians framgång?

 • Ledigt vikariat: Forskarutbildningshandläggare

  [2018-01-22] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en vikarierande forskarutbildningshandläggare. Som forskarutbildningshandläggare har du ett nära samarbete med proprefekt med ansvar för forskning- och forskarutbildning och är ett stöd till så väl ledning som doktorander. Sista ansökningsdatum är 8 februari.

 • Vi söker en personalhandläggare

  [2018-01-22] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en personalhandläggare som vill vara en del av vårt verksamhetsstöd och som med god service och hög kvalitet bidrar till förutsättningarna för våra medarbetare att bedriva framgångsrik forskning och utbildning. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sista ansökningsdatum 20 februari.

 • Thomas Sterner ska övervaka Frankrikes satsning på gröna finanser

  [2017-12-14] Den franska regeringen satsar stort på att öka andelen gröna finanser för att nå klimatmålen. Den 11 december presenterades rådet som ska övervaka arbetet. Två svenskar ingår i rådet, en av dessa är Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet.

 • Miljöekonom Åsa Löfgren ingår i regeringens nya klimatpolitiska råd

  [2017-12-11] Regeringen har nyligen presenterat ett klimatpolitiskt råd som har till uppgift att utvärdera hur regeringens politik är förenlig med de nationella klimatmålen. Åsa Löfgren, docent i nationalekonomi vid Göteborgs universitet, har utsetts till en av ledamöterna.

 • Ledig anställning: Doktorand till forskarutbildningen i nationalekonomi med inriktning mot hälsoekonomi

  [2017-12-04] Institutionen för nationalekonomi med statistik ledigkungör en utbildningsplats i forskarutbildningen finansierad med doktorandtjänst. Doktoranden kommer att följa den allmänna studieplanen för forskarutbildningen i nationalekonomi och avhandlingsarbetet kommer att vara särskilt inriktad mot hälsoekonomi. Sista ansökningsdag är 8 februari 2018.

Fler nyheter

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2014-05-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://economics.handels.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2018-03-23