Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Hon kartlägger våldet i knarkkartellernas spår

  [2020-03-05] Redan när Melissa Rubio studerade ekonomi på De Los Andes i Bogota, Colombia började hon drömma om en framtid som forskare. Särskilt intresserad var hon av sambandet mellan ekonomiska faktorer och den brottslighet som omgav henne i vardagen. När det blev dags att välja forskarutbildning upptäckte hon att flera ledande forskare i ämnet fanns på Handelshögskolan i Göteborg.

 • Ledig tjänst: Postdoktor i miljöekonomi

  [2020-02-25] Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, har utlyst en tjänst som postdoktor i miljöekonomi.

 • Klimatpolitikens påverkan på finansmarknaden kartlagd

  [2020-01-30] Parisavtalet 2015 gav positiva effekter på börsen för företag inom förnybar energi, och negativa effekter för företag inom fossila bränslen. Året därpå ledde Trumps valseger i USA till en motsatt effekt. Ny forskning från Göteborgs universitet visar att finansmarknadens reaktioner på större klimatrelaterade politiska händelser kan ge beslutsfattare värdefulla insikter.

 • Forskning ska visa om nätläkare leder till färre vårdbesök

  [2020-01-27] Gör de nya vårdapparna och nätläkarna att primärvården avlastas, eller söker patienterna i själva verket bara mer vård? Det ska nationalekonomen Gustav Kjellsson på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet undersöka i ett treårigt projekt.

 • Ny klimatrapport pekar ut kolet som största hotet

  [2020-01-17] Kolet är den största faran för klimatet - inte oljan. Det menar nio svenska forskare, däribland Thomas Sterner vid Göteborgs universitet, i Konjunkturrådets nya klimatrapport.

 • Två GU-forskare om klimatmötet

  [2019-12-16] Inga konkreta åtgärder för att nå målen i Parisavtalet. Så kan förhandlingarna under FN:s klimatmöte COP25 i Madrid summeras. Två forskare vid Göteborgs universitet kommenterar utfallet.

 • Ny forskning kan komma att förklara varför kvinnor inte anmäler sextrakasserier

  [2019-11-29] Under fredagen och lördagen presenterar en grupp internationella forskare nytt material vid en workshop om genus och utveckling på Handelshögskolan i Göteborg. Sonia Bhalotra, professor i nationalekonomi, presenterar pågående forskning om sextrakasserier på arbetsplatser.

 • Ledia anställningar: 3-6 utbildningsplatser till forskarutbildningen i nationalekonomi

  [2019-11-15] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker 3-6 doktorander i nationalekonomi. Utbildningen börjar 1 september 2020. Sista ansökningsdag är 1 februari 2020.

 • Ledig anställning: Kommunikatör

  [2019-11-11] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en kommunikatör. Sista ansökningsdag är 2 december.

 • Ledig anställning: Forskare i nationalekonomi med expertis inom hälsoekonomi

  [2019-11-11] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en person som har doktorsexamen i nationalekonomi eller hälsoekonomi, eller bedöms ha motsvarande kompetens. I arbetsuppgifterna ingår främst att bedriva forskning inom hälsoekonomi. Även viss undervisning och handledning ingår i tjänsten.

Fler nyheter

Sidansvarig: Kommunikatör|Sidan uppdaterades: 2014-05-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://economics.handels.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2020-03-31