Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • "Deras forskning har inspirerat en hel generation av unga utvecklingsekonomer" - positiv respons på årets Ekonomipris

  [2019-10-14] Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne tilldelas i år Abhijit Banerjee, MIT, Esther Duflo, MIT och Michael Kremer, Harvard University. Ett mycket bra val, tycker forskare på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Nationalekonomisk forskning beviljas medel från Forte

  [2019-10-02] Två forskare i nationalekonomi tilldelas forskningsmedel från Forte i den öppna utlysningen 2019.

 • "Koldioxidskatt är ett kraftfullt verktyg"

  [2019-09-30] Varför är det så svårt att sätta en prislapp på koldioxidutsläpp? Några av de främsta hindren är sannolikhet och politik. I denna artikel, skriven i våras, intervjuar vi nu bortgångne Martin Weitzman, professor i nationalekonomi vid Harvard University, som studerade ämnet i decennier.

 • Nytt forskningsprojekt i Brasilien ska förändra normer och våldsamt beteende hos män

  [2019-09-25] De flesta insatser med att förebygga våld i nära relationer handlar om att stärka kvinnorna eftersom det är svårt att få männen att delta. I ett nytt forskningsprojekt ska nationalekonomen Joe Vecci och hans forskarkollegor involvera de manliga förövarna i syfte att ändra normer och våldsamt beteende.

 • Ledig anställning: Forskningsassistent

  [2019-09-18] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker 1-2 personer för intermittent anställning under en kortare period. Sista ansökningsdag är 30 september.

 • IAGG slår rekord i nationaliteter

  [2019-09-05] Studenter från 20 olika länder samlades på introduktionen till masterprogrammet International Administration and Global Governance (IAGG) den 3 september. Programmet är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan Statsvetenskapliga institutionen, institutionen för globala studier och institutionen för nationalekonomi med statistik.

 • Pris till de bästa masteruppsatserna

  [2019-06-26] Den 20 juni hölls en högtidlig examensceremoni på Konserthuset i Göteborg för Handelshögskolans tvååriga masterprogram. 255 studenter diplomerades och under ceremonin prisades också de bästa uppsatserna från vart och ett av de nio programmen med "The Malmsten Award".

 • Ny bok om migration - fem frågor till Joakim Ruist

  [2019-06-13] I en ny bok diskuterar Joakim Ruist, nationalekonom på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, migrationens orsaker och konsekvenser.

 • Ledig anställning: Forskningsassistent (3 månader)

  [2019-06-05] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en forskningsassistent i miljöekonomi. Sista ansökningsdag är 26 juni.

 • Ledig anställning: Forskningsassistent

  [2019-05-29] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en forskningsassistent i miljöekonomi. Sista ansökningsdag är 19 juni.

Fler nyheter

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2014-05-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?