Nyheter

• Ledig tjänst: Universitetslektor i teoretisk corporate finance och mikroekonomisk teori

[2020-05-29] Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, har utlyst en tjänst som universitetslektor i teoretisk corporate finance och mikroekonomisk teori. Det är en tillsvidareanställning på 100 procent. Sista dag att söka är den 17 juni.

• Ledig tjänst: Studieadministratör

[2020-05-28] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en studieadministratör för anställning på deltid. Anställningen är tidsbegränsad men kan komma att förlängas. Sista ansökningsdag 16 juni.

• Krisen leder till nya internationella forskningsfrågor

[2020-04-28] Framskjutna projekt, inställda resor och fältarbeten, men också nya frågor att fokusera på. Coronakrisen har skakat om och förändrat förutsättningarna för internationella forskningssamarbeten i Afrika, Asien och Latinamerika.

• Dawei Fang får Hans Dalborg Award 2020

[2020-04-27] Dawei Fang, forskare vid Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan, tilldelas Hans Dalborg Award 2020 för excellent forskning inom finansiell ekonomi.

• Ledig tjänst: Forskningsassistent

[2020-04-27] Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, har utlyst en tjänst som forskningsassistent. Anställningen är på 100 procent och tidsbegränsad till sex månader. Sista dag att söka är den 18 maj.

• Ledig tjänst: Universitetslektor i nationalekonomi

[2020-04-08] Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, har utlyst en tjänst som universitetslektor i nationalekonomi.

• Hon kartlägger våldet i knarkkartellernas spår

[2020-03-05] Redan när Melissa Rubio studerade ekonomi på De Los Andes i Bogota, Colombia började hon drömma om en framtid som forskare. Särskilt intresserad var hon av sambandet mellan ekonomiska faktorer och den brottslighet som omgav henne i vardagen. När det blev dags att välja forskarutbildning upptäckte hon att flera ledande forskare i ämnet fanns på Handelshögskolan i Göteborg.

• Ledig tjänst: Postdoktor i miljöekonomi

[2020-02-25] Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, har utlyst en tjänst som postdoktor i miljöekonomi.

• Klimatpolitikens påverkan på finansmarknaden kartlagd

[2020-01-30] Parisavtalet 2015 gav positiva effekter på börsen för företag inom förnybar energi, och negativa effekter för företag inom fossila bränslen. Året därpå ledde Trumps valseger i USA till en motsatt effekt. Ny forskning från Göteborgs universitet visar att finansmarknadens reaktioner på större klimatrelaterade politiska händelser kan ge beslutsfattare värdefulla insikter.

• Forskning ska visa om nätläkare leder till färre vårdbesök

[2020-01-27] Gör de nya vårdapparna och nätläkarna att primärvården avlastas, eller söker patienterna i själva verket bara mer vård? Det ska nationalekonomen Gustav Kjellsson på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet undersöka i ett treårigt projekt.