• Ledig tjänst: Universitetslektor i nationalekonomi

[2020-04-08] Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, har utlyst en tjänst som universitetslektor i nationalekonomi.

• Hon kartlägger våldet i knarkkartellernas spår

[2020-03-05] Redan när Melissa Rubio studerade ekonomi på De Los Andes i Bogota, Colombia började hon drömma om en framtid som forskare. Särskilt intresserad var hon av sambandet mellan ekonomiska faktorer och den brottslighet som omgav henne i vardagen. När det blev dags att välja forskarutbildning upptäckte hon att flera ledande forskare i ämnet fanns på Handelshögskolan i Göteborg.

• Ledig tjänst: Postdoktor i miljöekonomi

[2020-02-25] Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, har utlyst en tjänst som postdoktor i miljöekonomi.

• Klimatpolitikens påverkan på finansmarknaden kartlagd

[2020-01-30] Parisavtalet 2015 gav positiva effekter på börsen för företag inom förnybar energi, och negativa effekter för företag inom fossila bränslen. Året därpå ledde Trumps valseger i USA till en motsatt effekt. Ny forskning från Göteborgs universitet visar att finansmarknadens reaktioner på större klimatrelaterade politiska händelser kan ge beslutsfattare värdefulla insikter.

• Forskning ska visa om nätläkare leder till färre vårdbesök

[2020-01-27] Gör de nya vårdapparna och nätläkarna att primärvården avlastas, eller söker patienterna i själva verket bara mer vård? Det ska nationalekonomen Gustav Kjellsson på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet undersöka i ett treårigt projekt.

• Ny klimatrapport pekar ut kolet som största hotet

[2020-01-17] Kolet är den största faran för klimatet - inte oljan. Det menar nio svenska forskare, däribland Thomas Sterner vid Göteborgs universitet, i Konjunkturrådets nya klimatrapport.

• Två GU-forskare om klimatmötet

[2019-12-16] Inga konkreta åtgärder för att nå målen i Parisavtalet. Så kan förhandlingarna under FN:s klimatmöte COP25 i Madrid summeras. Två forskare vid Göteborgs universitet kommenterar utfallet.

• Ny forskning kan komma att förklara varför kvinnor inte anmäler sextrakasserier

[2019-11-29] Under fredagen och lördagen presenterar en grupp internationella forskare nytt material vid en workshop om genus och utveckling på Handelshögskolan i Göteborg. Sonia Bhalotra, professor i nationalekonomi, presenterar pågående forskning om sextrakasserier på arbetsplatser.

• Ledia anställningar: 3-6 utbildningsplatser till forskarutbildningen i nationalekonomi

[2019-11-15] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker 3-6 doktorander i nationalekonomi. Utbildningen börjar 1 september 2020. Sista ansökningsdag är 1 februari 2020.

• Ledig anställning: Kommunikatör

[2019-11-11] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en kommunikatör. Sista ansökningsdag är 2 december.