Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ledig anställning: Universitetsadjunkt i statistik

  [2019-04-03] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en universitetsadjunkt i statistik. Tjänsten innebär undervisning på grundkurser i statistik. Sista ansökningsdag är 23 april.

 • Ledig anställning: Forskningsassistent

  [2019-03-26] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en forskningsassistent till ett forskningsprojekt inom miljöekonomi. Anställningen är tidsbegränsad till ett år. Sista ansökningsdag är 16 april.

 • Nytt stjärnskott på finanshimlen

  [2019-03-22] Hans forskning om investerarnas riskbeteenden har publicerats i några av ekonomivärldens mest prestigefulla tidskrifter. Möt Adam Farago - Handelshögskolans nya stjärnskott inom finansforskningen.

 • Viktig information om ansökan till kurser i nationalekonomi och statistik

  [2019-03-20] Grundkursen i nationalekonomi (NEG100: Nationalekonomi grundkurs) och den andra av två grundkurser i statistik (STG180: Statistik 2) har omarbetats och har därför fått nya kurskoder på antagning.se.

 • Ledig anställning: Forskningsassistent

  [2019-03-18] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en forskingsassistent till forskningsområdet "economics of crime". Anställningen är tidsbegränsad och sista ansökningsdag är 8 april.

 • Ledig anställning: Studieadministratör

  [2019-03-04] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en studieadministratör. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Sista ansökningsdag är 25 mars.

 • Vad tycker den svenska allmänheten om olika styrmedel?

  [2019-02-22] Föredrar människor vissa typer av miljöstyrmedel framför andra? Nationalekonom Claes Ek skriver i Ekonomisk debatt om resultatet från en färsk enkätstudie som tyder på att utsläppshandel utgör en impopulär metod för att minska övergödningen av Östersjön och svenska inlandsvatten.

 • Så kan styrmedel användas för att hantera de globala miljöproblemen

  [2019-01-21] Globala miljöproblem kan hanteras med hjälp av styrmedel som koldioxidskatter, bygg- och tekniknormer och stöd till ny teknik, men frågan är komplex och flera miljöproblem måste adresseras samtidigt för att nå optimal effekt. Därför krävs också att olika forskningsområden samarbetar för att hitta lösningar. Detta framgår av en artikel publicerad i tidskriften Nature Sustainability.

 • Information provision as a tool for social change within Roma communities

  [2018-12-10] Andreea Mitrut, senior lecturer and researcher at the department of Economic at the School of Business, Economics and Law at Gothenburg University was recently published in the 'Journal of Public Economics' with the study "Bridging the gap for Roma: The effects of an ethnically targeted program on prenatal care and child health".

 • Ledig anställning: postdoktor i miljöekonomi

  [2018-12-03] Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet söker nu en postdoktor i miljöekonom med start februari 2019.

Fler nyheter

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2014-05-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?