• Studieadministratör sökes

[2018-10-23] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker nu en studieadministratör som vill vara en del av vårt verksamhetsstöd och som med god service och hög kvalitet bidra till förutsättningarna för våra medarbetare att bedriva framgångsrik forskning och utbildning.

• Job Opportunities: Assistant Professor in Finance, Development Economics and Applied Micro/Labour Economics

[2018-10-18] Job Opportunities: Assistant Professor in Finance, Development Economics and Applied Micro/Labour Economics

• Årets ekonomipristagare besvarar avgörande frågor om långsiktig tillväxt och globalt välstånd

[2018-10-09] Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne tilldelas i år William D. Nordhaus, Yale University, New Haven och Paul M. Romer, NYU Stern School of Business, New York, USA. Två mycket välförtjänta mottagare, tycker Handelshögskolans professorer Thomas Sterner och Ola Olsson.

• Algorithms that can change the game of job seeking

[2018-09-11] Paul Muller, Assistant Professor at the department of Economics at the School of Business, Economics and Law, University of Gothenburg, is one of three authors of the study that has been accepted for publication in the esteemed journal "Review of Economic Studies". The study, "Providing Advice to Job Seekers at Low Cost: An Experimental Study on On-Line Advice", suggests that giving advice through the job search engine about other occupations that may be of interest to the job seeker was effective in regards to getting employed.

• Peter Berck in memoriam

[2018-08-20] Institutionen för nationalekonomi med statistik har med stor sorg mottagit beskedet att Peter Berck förlorade sin kamp mot cancer och avled den 10 augusti 2018. Peter Berck hade starka band till institutionen för nationalekonomi med statistik vid Göteborgs universitet genom sin medverkan i Environment for development-initiativet. Han var även hedersdoktor vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Samverkan i fokus när världens miljöekonomer möter praktiker och beslutsfattare i Göteborg

[2018-06-20] Farliga kemikalier är ett växande problem för både ekosystem och människor och att utforma ett effektivt regelverk en stor utmaning för beslutsfattare. Under den internationella miljöekonomikonferensen WCERE 2018 på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet diskuterar miljöminister Karolina Skog framtida styrmedel för kemikalier med internationella forskare och experter. Seminariet är en av 40 programpunkter där olika samhällsaktörer möts.

• Tre frågor till Joakim Ruist som studerat flyktingars integration på arbetsmarknaden

[2018-05-31] Det har inte blivit svårare för olika grupper av flyktingar att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Det visar nationalekonomen Joakim Ruist, forskare på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, i en ny rapport som gjorts på uppdrag av Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi.

• Kommunikatör sökes

[2018-05-23] Vi söker nu en kommunikatör som vill vara en del av vårt verksamhetsstöd och som med god service och hög kvalitet bidrar till förutsättningarna för våra medarbetare att bedriva framgångsrik forskning och utbildning.

• Marion Dupoux utsedd till en av Frankrikes mest framstående unga ekonomer

[2018-05-21] Marion Dupoux har tillsammans med två andra kvinnliga forskare belönats med den franska nationalekonomiska föreningens pris för bästa avhandling i ämnet nationalekonomi.

• Sant och relevant på Vetenskapsfestivalen

[2018-04-24] Vad är sant och relevant när det kommer till kunskap? "Hur vet du det?" är ett initiativ som har målet att politiker ska använda mer vetenskap under valrörelsen 2018.