Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra forskare i media

 

Kritiserade utsläppsrätter gör åtminstone skillnad

[2017-11-29] Europa (läs EU) har klimatmål som ofta beskrivs som ambitiösa, i alla fall jämfört med en del andra regioner.

[ETC Göteborg]

Jakten på kontanter i Zimbabwe

[2017-11-27] Vad är viktigast för människorna i Zimbabwe just nu: ekonomi eller demokrati? I förra veckan avgick Zimbabwes president Robert Mugabe efter att enväldigt ha styrt landet i 37 år. Landets ekonomi är i ruiner och idag ska vi blicka framåt.

[Sveriges Radio P1]

Två år sedan tvärvändningen

[2017-11-24] För två år sedan lades asylpolitiken om. Ett tillfälligt "andrum" skulle skapas enligt statsminister Stefan Löfven. Men är det verkligen ett andrum- eller är denna migrationspolitik här för att stanna?

[Sveriges Radio P1]

Klimatförhandlingarnas tidslinje blev en cirkel

[2017-11-15] Det är Fars dag när jag skriver detta och jag är i Göteborg. Jag har alltså tackat nej till att åka till Bonn där många av mina vänner och kollegor tillbringar ännu en frustrerande klimatvecka.

[ETC Göteborg]

Skatteexpert: "Risk att folk köper Östlings argument"

[2017-11-07] Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling agerar okunnigt och arrogant när han försvarar sin placering av miljoner i skatteparadis.

[Svenska Dagbladet]

Om skattemoralen efter Paradisläckan

[2017-11-06] Vad fan får jag?" - Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östlings uttalande i Uppdrag Granskning igår har skapat flera reaktioner i sociala medier.

[Sveriges Radio P1]

Forskare om paradisläckan: Därför väcker det ilska bland svenskarna

[2017-11-06] Laglig skatteplanering kan skada skattemoralen mer än olagligt skattefiffel.

[Göteborgs-Posten]

Globalt växer problemet med föroreningar

[2017-11-01] Miljöfrågor är "lyx" och har det inte hur som helst blivit mycket bättre - i alla fall i -någorlunda ekonomiskt välutvecklade länder?

[ETC Göteborg]

Så får "puffen" oss att välja vegetariskt

[2017-10-26] Äter vi kött av slentrian? Ny forskning från Göteborg visar att många väljer vegorätten om endast ordningen i menyn ändras. Även grundskolor använder i dag "puffar" för att få elever att äta mer grönt.

[Göteborgs-Posten]

"Rätt av Riksbanken att bedriva en expansiv politik"

[2017-10-22] Penningpolitiken är inte ett verktyg som är väl lämpat för att hantera hushållens skuldsättning.

[Svenska Dagbladet]

Så många bubblor kan spricka

[2017-10-18] Håller hela den internationella ekonomin på att krascha? Ja, menar den amerikanska ekonomen Jared Dillian, som tidigare arbetade på storbanken Lehman Brothers när den kraschade.

[ETC]

When the Revolution Came for Amy Cuddy

[2017-10-18] I first met AMY cuddy in January, soon after she moved into a new office at the Harvard School of Public Health.

[New York Times]

Inte ens rymden är skonad från sopbergen

[2017-10-18] Det börjar bli fullt uppe i "rymden", det vill säga i de mest populära "lägre" omloppsbanorna (de på mindre än 2 000 kilometers avstånd).

[ETC Göteborg]

Så styrs restauranggästen rätt

[2017-10-16] Här är knepen till att få restauranggästen att minska köttkonsumtionen till förmån för vegetarisk mat, enligt en ny doktorsavhandling i beteendeekonomi.

[Fast Food Magazine]

Variation i miljöarbetet

[2017-10-04] Sitter på flyget till New York för att delta i olika möten i anslutning till ett av världens mäktigaste miljögruppers styrelsemöte. Livet är fyllt av motsägelser och miljökampen i Manhattans stenöken är en av dem.

[ETC Göteborg]

Professorer: Rörigt om nytt inflationsmål

[2017-09-21] DEBATT. Riksbanken har återinfört ett toleransintervall för sitt inflationsmål p...

[di.se]

Kanske kan orkanerna påverka klimatopinionen

[2017-09-20] Det är orkansäsong i västra Atlanten. Efter Harvey kommer Irma och sedan José. De trevliga namnen kan inte dölja att det rör sig om fasansfulla katastrofer som river upp livet för enskilda och hela samhällen.

[ETC Göteborg]

Fästingar hämmar friluftsliv

[2017-09-12] Ökningen av fästingar, TBE och borrelia i Sverige påverkar hur människor rör sig i naturen. Det visar en ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[Extrakt]

Vi undviker att vara i skogen på grund av rädsla för fästingar

[2017-09-12] Den ökade förekomsten av fästingar, TBE och borrelia i Sverige skapar så stor oro hos många att de undviker vissa områden i naturen. Över 40 procent anser att fästingbett utgör en hög risk för deras hälsa.

[Vårdfokus]

Bo Södersten har gått bort

[2017-09-10] Nationalekonomen och politikern Bo Södersten har avlidit i en ålder av 86 år.

[Svenska Dagbladet]

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?