Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra forskare i media

 

Män inte så snabba som de tror

[2017-05-19] I helgen är det dags för ett av årets populäraste lopp - Göteborgsvarvet. Visste du att många löpare tror att de springer snabbare än vad de faktiskt gör och att män överskattar sig själva mer än kvinnor.

[Barometern]

Finanspolitiska rådet: Fler enkla jobb löser problem på svensk arbetsmarknad

[2017-05-18] Det största problemet på svensk arbetsmarknad är de stora skillnaderna i sysselsättning och arbetslöshet mellan personer födda i Sverige och utomeuropeiskt födda.

[Arbetsmarknadsnytt]

Män inte så snabba som de tror

[2017-05-17] TT 02:11 | Löpare tror att de springer snabbare än vad de faktiskt gör, visar ny forskning vid Göteborgs universitet. Män överskattar sig själva mer än kvinnor.

[Västerviks-Tidningen]

Män inte så snabba som de tror

[2017-05-17] Dela Löpare tror att de springer snabbare än vad de faktiskt gör, visar ny forskning vid Göteborgs universitet. Män överskattar sig själva mer än kvinnor.

[Svenska Dagbladet]

Män överskattar sin förmåga vid löpning

[2017-05-16] - Långdistanslöpare brukar ha koll och vi förväntade oss inte att att män skulle överskatta sig sin egen förmåga så mycket, säger Mitesh Kataria, docent i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[SVT Nyheter Väst]

Forskning: Män överdriver sin egen löpförmåga

[2017-05-16] Manliga långdistanslöpare överskattar sin förmåga - de tror att de är snabbare än de i verkligheten är. Det visar en ny undersökning från Göteborgs universitet.

[Dagens Nyheter]

Män överskattar sin löparförmåga

[2017-05-16] Med Göteborgsvarvet runt hörnet stiger förväntningarna - framförallt för män. En ny studie vid Göteborgs Universitet visar att manliga löpare i högre grad än kvinnliga överskattar sin förmåga inför långdistanslopp.

[Göteborgs-Posten]

Klimatförändringarna i Arktis är dramatiska

[2017-05-14] Arktiska rådet har nu publicerat en rapport med titeln Snow, water, ice and permafrost, summary for policy makers, AMAP 2017. I rapporten medverkar 120 forskare, som beskriver den nuvarande utvecklingen i Arktis och trender för framtiden.

[Östra Småland]

Nu är det fler syrier än finländare i Sverige: Det är historiskt

[2017-05-12] Finländarna har varit den största gruppen utrikesfödda i Sverige sedan andra världskriget, men nu har syrier gått om.

[SVT Nyheter]

Historiskt: Fler syrier än finländare i Sverige

[2017-05-12] Nytt skifte i Sveriges befolkning. Syrier är nu den största utlandsfödda gruppen i landet efter att ha gått om finländarna. - Det är historiskt, säger Tomas Johansson, utredare på SCB, till Svenska Dagbladet.

[Expressen]

Historiskt skifte: Fler syrier än finländare i Sverige

[2017-05-12] Finländare har varit den största utlandsfödda gruppen i Sverige sedan andra världskriget. Men nu finns det fler personer skrivna i Sverige med ursprung från Syrien än från Finland, visar nya siffror från SCB.

[Svenska Dagbladet]

"Därför måste vi ha ett högt pris på koldioxid"

[2017-05-08] I framtidens historieböcker kommer 2016 troligen noteras för Parisavtalet, Brexit och Trumps valseger i USA.

[Effekt]

Forskare: Rimligt att ta bort id-kontrollerna

[2017-05-02] - Det är en rimlig bedömning som regeringen gör.

[Dagens Nyheter]

Kungens födelsedagsgåva på Jonsereds herrgård

[2017-04-27] - Samarbete kring de globala utmaningarna är ett komplicerat men väldigt aktuellt ämne. Tack för att vi har fått komma hit och diskutera det med både gamla och nya vänner.

[Medarbetarportalen]

Så kan flyktingnotan minskas med 80 procent

[2017-04-25] Flyktingkrisen har ställt de nordiska länderna inför stora utmaningar. Men de hotbilder som en del debattörer målar upp är kraftigt överdrivna, skriver Kjell Nilsson och Annika Rosing, Nordiska Ministerrådet.

[Svenska Dagbladet]

Högre skatt slår mot sjuksköterskor

[2017-04-20] Det är svårt att förstå vilket samhällsproblem regeringen vill lösa genom att specialistutbildade sjuksköterskor ska betala högre skatt, skriver Janine Bichara, Kajsa Dovstad och Madeleine Grenå.

[Vårdförbundet]

Högre skatt slår mot sjuksköterskor

[2017-04-18] Lyssna Det är svårt att förstå vilket samhällsproblem regeringen vill lösa genom att specialistutbildade sjuksköterskor ska betala högre skatt, skriver Janine Bichara, Kajsa Dovstad och Madeleine Grenå.

[Upsala Nya Tidning]

Hushållen maktlösa när bubblan spricker

[2017-04-18] Det finns stor anledning till oro", larmar två nationalekonomer. Enligt en färsk Novus-undersökning, som citeras av Svenska Dagbladet, är endast 6 procent av svenskar oroliga för fastighetsmarknaden på lång sikt.

[Dagens PS]

Jonung: Hushållen maktlösa när bubblan spricker

[2017-04-18] Bara 6 procent av svenskarna oroar sig för bostadsmarknaden på längre sikt, enligt en undersökning som Novus tagit fram på uppdrag av Skandia, skriver SvD Näringsliv. Men experter ser betydligt mörkare på utvecklingen.

[Omni]

Svårt för utomeuropeiska få jobb

[2017-04-15] Under tider av högkonjunktur är det svårt för personer med icke-västerländsk bakgrund att integreras på den nordiska arbetsmarknaden. Utan jobb blir flyktingarna, både på kortsikt och på långsikt, dyra för samhället.

[Statskoll]

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?