Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra forskare i media

 

Högre skatt slår mot sjuksköterskor

[2017-04-20] Det är svårt att förstå vilket samhällsproblem regeringen vill lösa genom att specialistutbildade sjuksköterskor ska betala högre skatt, skriver Janine Bichara, Kajsa Dovstad och Madeleine Grenå.

[Vårdförbundet]

Högre skatt slår mot sjuksköterskor

[2017-04-18] Lyssna Det är svårt att förstå vilket samhällsproblem regeringen vill lösa genom att specialistutbildade sjuksköterskor ska betala högre skatt, skriver Janine Bichara, Kajsa Dovstad och Madeleine Grenå.

[Upsala Nya Tidning]

Hushållen maktlösa när bubblan spricker

[2017-04-18] Det finns stor anledning till oro", larmar två nationalekonomer. Enligt en färsk Novus-undersökning, som citeras av Svenska Dagbladet, är endast 6 procent av svenskar oroliga för fastighetsmarknaden på lång sikt.

[Dagens PS]

Jonung: Hushållen maktlösa när bubblan spricker

[2017-04-18] Bara 6 procent av svenskarna oroar sig för bostadsmarknaden på längre sikt, enligt en undersökning som Novus tagit fram på uppdrag av Skandia, skriver SvD Näringsliv. Men experter ser betydligt mörkare på utvecklingen.

[Omni]

Svårt för utomeuropeiska få jobb

[2017-04-15] Under tider av högkonjunktur är det svårt för personer med icke-västerländsk bakgrund att integreras på den nordiska arbetsmarknaden. Utan jobb blir flyktingarna, både på kortsikt och på långsikt, dyra för samhället.

[Statskoll]

Så mycket ökar bopriserna hos dig

[2017-04-13] Bostadspriserna fortsätter stiga - trots allt fler varningar om en bostadsbubbla. - Experterna pratar, men ingen lyssnar. Gemene man väljer att bara titta på facit istället, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik.

[Göteborgs-Posten]

Hotande bobubblan: De enskilda hushållen maktlösa

[2017-04-12] Det är en försvinnande liten andel av svenska folket som är oroliga över bostadsmarknaden eller den egna skuldsättningen, visar en ny rapport. Men det borde de vara, enligt experter som SvD har talat med.

[Svenska Dagbladet]

Omedvetna val ska få oss klimatsmarta

[2017-04-12] Just nu pågår ett forskningsprojekt vid Handelshögskolan i Göteborg, där man studerar hur man kan få människor att göra mer miljösmarta val, utan att själva märka det.

[Sveriges Radio Göteborg]

Att det är lagligt gör det inte rätt: Sluta utvisa människor till Afghanistan

[2017-04-03] Ja - det kostar, men också ja - vi har faktiskt råd med en generös flyktingpolitik. Under de senaste månaderna har det förts en debatt om ensamkommande barn som ska utvisas till Afghanistan.

[ETC]

Debatt. Svart arbeid - Svart renhold kan bekjempes

[2017-04-03] Kaia Storvik nevner gode virkemidler, men hun utelater det kanskje mest effektive av dem alle: Økonomiske incentiver. Kaia Storvik i Agenda peker i Dagbladet (23. mars) på en rekke tiltak for å bekjempe svart renhold i folks hjem. i.

[Dagbladet]

L: Höjd skatt problem för sjukvården

[2017-03-30] Pressmeddelande Mar 30, 2017 10:14 CEST Regeringen har tillsammans med Vänsterpartiet lanserat en reform som går ut på att fler ska betala statlig inkomstskatt.

[MyNewsdesk]

Förslaget är ett slukhål för sjukvården

[2017-03-30] Regeringen bör lämna vanliga människors löner i fred, skriver nio liberala region- och landstingspolitiker i en debattartikel. Hej! Tack för att du läser Dagens Medicin!

[Dagens Medicin]

Miljöprofessorn som blir ledarskribent i ETC Göteborg

[2017-03-29] Thomas Sterner är professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg och en av dagstidningen ETC Göteborgs nya ledarskribenter.

[ETC]

Stort intresse för gröna investeringar

[2017-03-28] Nu kommer resultaten från de första gröna investeringarna, som svenska kommuner har gjort med hjälp av så kallade gröna obligationer.

[Sveriges Radio Vetenskapsradion]

Har du varit utsatt för en nudge?

[2017-03-26] Trodde du att den vegetariska lunchen var ditt eget val? Eller att du slängde skräpet i papperskorgen för att du månar om miljön? Det är långt ifrån säkert. Du kan ha varit utsatt för en nudge.

[Göteborgs-Posten]

Professorn: Räkna med låg ränta länge till

[2017-03-20] Förbered dig på en lång period av mycket låga räntor - och fortsatt oro för en bostadsbubbla.

[Göteborgs-Posten]

Ledare: Lämna minst hälften kvar

[2017-03-20] DN 21/3 2017. Fler "får vara med och bidra", heter det när den rödgröna regeringen återigen höjer skatten på arbete. Det är inte så lite fräckt. Möt Karin, socialsekreterare och uppskattad medarbetare i Mellanköpings kommun.

[Dagens Nyheter]

Repliker. Akademin borde tydligare värna sitt sanningsideal

[2017-03-15] REPLIK. Att slira på sanningen, eller att medvetet undanhålla delar av den, om än med de mest hedervärda avsikter, är djupt problematiskt just för att det underminerar den trovärdighet som är akademins själva förutsättning,

[Dagens Nyheter]

Biståndspolitiska ramverket riskerar att ta fokus från fattigdomsbekämpning

[2017-03-14] Sveriges nya biståndspolitiska ramverk riskerar att leda till att resurserna används mindre effektivt för fattigdomsbekämpning.

[OmVärlden]

Migration och välfärdsstatens finansiering

[2017-02-16] Låga skatteintäkter gör nettoeffekten negativ Foto: Mostphotos Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov.

[Kvartal]

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2016-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?