Ska Sverige gå före i det internationella klimatarbetet?

Nyhet: 2016-12-12

Sverige är ett litet land men släpper ut mer koldioxid per capita än de flesta av världens länder. Miljörådsberedningen har föreslagit målet att Sverige ska bli koldioxidneutralt till år 2045. Är detta rätt väg att gå? Eller bör Sverige istället använda sina resurser globalt för att minska koldioxidutsläpp och oljeanvändning?

Åsa LöfgrenUnder hösten har forskare och klimatdebattörer argumenterat för bägge sidorna. På den här kunskapslunchen försöker Åsa Löfgren, docent i nationalekonomi, reda ut begreppen och förklara vad som ligger till grund för debatten om det är bra eller dåligt att Sverige ska går före i den internationella klimatpolitiken.

Åsa Löfgren är miljöekonom med inriktning på klimatpolitik och ekonomiska styrmedel. Hon medverkade på klimattoppmötet i Paris 2015.

Seminariet ägde rum på Handelshögskolan, Göteborgs universitet, den 24 november 2016.

Se filmen från Kunskapslunchen här: