Ledig anställning: Projektledare med kommunikationskompetens

Nyhet: 2017-02-07

I juni 2018 arrangerar Institutionen för nationalekonomi med statistik den sjätte världskonferensen i miljö- och naturresursekonomi, WCERE. Nu söker vi en projektledare med kommunikationskompetens. Sista ansökningsdag är 28 februari 2017.

Institutionen för nationalekonomi med statistik tillhör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och samlar 125 medarbetare från ett stort antal länder. Undervisning bedrivs inom nationalekonomi och statistik och vi har idag ca 800 studenter registrerade på våra kurser och program. Forskning bedrivs inom många områden, till exempel miljöekonomi, utvecklingsekonomi, beteendeekonomi och finansiell ekonomi.

Institutionen har blivit utvald att arrangera den sjätte världskongressen för forskare inom miljö- och naturresursekonomi, WCERE. Konferensen äger rum på Handelshögskolan 25-29 juni 2018 och totalt väntas runt 1200 deltagare från hela världen. Ordförande för den lokala organisationskommittén är Thomas Sterner, professor i miljöekonomi.

Arbetsuppgifter

Vi söker en självständig, initiativrik och erfaren projektledare som skall ansvara för samordningen av konferensen WCERE 2018. Som så kallad konferensgeneral arbetar du både övergripande och praktiskt med konferensens alla delar: planeringsprocess, genomförande, rapportering, uppföljning och utvärdering. Du koordinerar den lokala organisationskommitténs arbete i förhållande till finansiärer och övriga samarbetspartners och deltar aktivt i arbetet med att arbeta fram nya finansieringsförslag.

Du är också ansvarig för konferensens webbplats. I tjänsten ingår vissa resor, bland annat för att kunna dra lärdom av liknande konferensers erfarenheter.

Då arbetsuppgifterna som konferensgeneral inledningsvis inte beräknas motsvara en heltidstjänst, kommer tjänsten kombineras med en roll som kommunikatör (20-30 %) inom det Sida-finansierade programmet Environment for Development (EfD). Som kommunikatör kommer du att arbeta främst som stöd i utvecklingen av nya presentationsmaterial, samt med textproduktion, webbpublicering och strategier för sociala medier. EfD-programmet involverar flera globala centra och koordineras från institutionen. Samarbetet bygger på stöd, samarbete och policypåverkan kring miljöekonomisk forskning. För mer information se www.efdinitiative.org.

Kvalifikationer

Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av att projektleda större evenemang, gärna akademiska konferenser. Du är beredd att ta ett helhetsansvar för konferensen och har erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk uppföljning av projekt och koordinering av arbetsgrupper. Meriterande är om du har utbildning i eller erfarenhet av projektledningssystem. Du har goda kunskaper i Office-paketet och god förmåga att lära dig uppdragsrelevant programvara.

För rollen som kommunikatör ser vi gärna att du har erfarenhet av att skapa presentationsmaterial, gärna för utbildningsprogram. Du är en god skribent. Meriterande är erfarenhet av att arbeta strategiskt med sociala medier, gärna för ideell organisation, akademi eller offentlig sektor.

Erfarenhet av arbete i internationell miljö är meriterande. Viktigt är att du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du har ett stort intresse för miljö- och utvecklingsfrågor.

Du arbetar engagerat, flexibelt, proaktivt och samarbetsinriktat. Du har en utmärkt förmåga att lösa problem och ta ansvar. Du har en känsla för detaljer, men kan samtidigt prioritera bland dina uppdrag och behålla fokus på helhet, resultat och deadlines. Stor vikt kommer att läggas vid att du är lyhörd och en bra kommunikatör som vinner förtroende hos våra samarbetspartners, uppdragsgivare och medarbetare. För detta krävs att du är en positiv, serviceinriktad och noggrann person med stor social förmåga.

Mer information och länk till ansökan