OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Ledig anställning: Projektadministratör

Nyhet: 2017-06-12

Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en projektadministratör till sekretariatet för det miljöekonomiska kapacitetsuppbyggnadsprogrammet Environment for Development. Anställningen är tidsbegränsad på två år. Sista ansökningsdag är 21 juni 2017.

I över 10 års tid har enheten för miljöekonomi (EME) bedrivit miljöekonomisk kapacitetsuppbyggnad med stöd av Sida (Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete) i form av det miljöekonomiska kapacitetsuppbyggnadsprogrammet, EfD (Environment for Development) initiativet. EfD initiativets mål är att främja forskning, undervisning och underlag för beslutsfattare inom området miljöekonomi vid de etablerade EfD centren i Chile, Colombia, Costa Rica för Central America, Etiopien, Indien, Kenya, Kina, Sydafrika, Tanzania och Vietnam. EfD initiativet befinner sig just nu i en expansiv förändringsfas, med förväntningar på ytterligare tillkommande center och partners.

EfDs sekretariat som koordinerar programmets olika delar har sin hemvist på Enheten för Miljöekonomi, Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Göteborgs Universitet (GU).

I arbetsuppgifterna ingår:

• handläggning av avtal inklusive underavtal med tredje part vilka ej är begränsade till enbart Sida programmen
  • granskning av avtalstext, budget och bilagor
  • uppföljning av ingångna avtal, inklusive både innehållsmässig och ekonomisk rapportering
  • uppföljning av projekt och verksamhetsplaner
  • samordning av revision för EfD och andra program
  • anordnande av internationella sammankomster
  • attestering genom universitetets elektroniska fakturahanteringssystem, Agresso och Proceedo inköpssystem
  • upphandling och beställningar enligt lagar och GU regler.

Vi söker dig som har:

• Administrativ erfarenhet (minst 3 år) gärna i offentlig sektor och även internationellt
  • God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på såväl engelska som svenska
  • God datorvana – Word, Excel, Outlook, Agresso
  • Högskoleutbildning med inriktning mot internationell förvaltning, administration, ekonomi eller juridik.
  • Miljö- och utvecklingsintresse är önskvärt.
  • Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, personlig lämplighet, noggrannhet och vana vid självständigt arbete.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning (vikariat) med en initial omfattning på 80% med en eventuell ökning av omfattning till 100%. Placering på institutionen för nationalekonomi med statistik. Anställningen ska tillträdas i augusti och provanställning kan komma att tillämpas.

Mer information om tjänsten Projektadministratör och länk till ansökan