Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskare diskuterar nudging i Sveriges Radio

  [2017-04-12] Kan metoden nudging få oss att välja mer vegetariskt och därmed minska köttkonsumtionen? I en intervju hos Sveriges Radio berättar nationalekonomerna Verena Kurz och Fredrik Carlsson om ett forskningsprojekt kring nudging och beteendeekonomi och hur Handelshögskolans restaurant ökat försäljningen av vegetarisk mat.

 • Blogg: Följ studenter på fältresa i Uganda och Zamba

  [2017-04-10] Just nu befinner sig fyra studenter i nationalekonomi i Zambia respektive Uganda för att samla in material till sina kandidatuppsatser. Ta del av äventyret genom deras bloggar!

 • Hans Bjurek årets lärare på Handelshögskolan 2016!

  [2017-03-20] Hans Bjurek, universitetslektor i nationalekonomi har för andra gången av Handelshögskolans studenter valts till årets lärare.

 • Så funkar nudging

  [2017-02-09] - Det unika är möjligheten att påverka människor fast de behåller sin valfrihet, alltså utan förbud. En viktig poäng är att nudging inte handlar om vad saker kostar, det har inga effekter för personernas ekonomi, säger Fredrik Carlsson, professor i nationalekonomi vid Göteborgs universitet. Han intervjuas i tidningen Extrakt om av forskningsprojektet Nudging for nature.

 • Ledig anställning: Forskningsassistent

  [2017-02-07] Institutionen för nationalekonomi med statistik söker en forskningsassistent för ett års arbete i det tvärvetenskapliga projektet Centrum för framtidens kemiska riskanalyser och styrning vid Göteborgs Universitet (FRAM). Sista ansökningsdag är 28 februari 2017.

 • Ledig anställning: Projektledare med kommunikationskompetens

  [2017-02-07] I juni 2018 arrangerar Institutionen för nationalekonomi med statistik den sjätte världskonferensen i miljö- och naturresursekonomi, WCERE. Nu söker vi en projektledare med kommunikationskompetens. Sista ansökningsdag är 28 februari 2017.

 • Debatt: Så kan vårt beteende styras smartare

  [2017-01-24] "Nudging är ett användbart verktyg för att påverka beteenden. Vi bör dra nytta av dess möjligheter att uppnå resultat utan de tvång och begränsningar för individen som traditionella metoder medför", skriver bland andra beteendeekonomen Christina Gravert i Svenska dagbladet.

 • Utlysning av resestipendier för fältarbete i utvecklingsland

  [2017-01-18] Du som är student i nationalekonomi kan söka resestipendium för fältarbete i samband med kandidat- eller masteruppsats. Sista ansökningsdag är 7 februari 2017.

 • Nytt forskningsprogram: Omställning för ett klimatneutralt Sverige

  [2016-12-19] Fyra miljöekonomer från Institutionen för nationalekonomi med statistik kommer att ingå i ett av forskningsstiftelsen Mistras största satsningar på klimatforskning.

 • Thomas Sterner och Johan Rockström samlar forskare för lösningar på planetens utmaningar

  [2016-12-15] Vilka ekonomiska och politiska åtgärder behöver vi för att klara av de globala miljöutmaningarna? Vad kan naturvetare lära av ekonomer och vice versa? Den 7-8 december samlade Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, Göteborgs universitet och Johan Rockström, professor i miljövetenskap, Stockholm Resilience Center, 25 internationella miljöforskare till workshopen "Policies for Planetary Boundaries".

Fler nyheter

Sidansvarig: Marie Andersson|Sidan uppdaterades: 2014-05-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://economics.handels.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-04-23